Actueel

Opheldering geurginder

Begin deze maand was Aalst nog eens prominent aanwezig in de nationale media, helaas wel voor een onfrisse reden. Een onverklaarbare stank kwam gedurende dagen uit de riolering en tot op heden blijft dit zaakje 'stinken'. Hoe zit het nu, bijna een maand verder, met het onderzoek? Het heeft maar liefst vijf (!) dagen geduurd eer er officiële...

Het braakliggend terrein tussen de Ledebaan & Cesar Haeltermanstraat is de perfecte locatie voor een nieuw stadspark. “We geloven dat we samen met de omwonenden, eigenaar en de stad dit terrein kunnen ontwikkelen tot een nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt”, zegt Groen voorzitter Lander Wantens.

Het braakliggend terrein is 2 ha groot en reeds...

De Aalsterse Groen-fractie wil bij Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck advies inwinnen over het Esplanadeplein. Er is heel wat discussie over de vooropgestelde bouw van een nieuwe ondergrondse parking aan het Esplanadeplein. “Daarom dat we als Groen voorstellen om hieromtrent een extern, neutraal en vooral deskundig advies in te winnen”, zegt voorzitter Lander...

We proberen onze standpunten zo vaak mogelijk via deze weg met jullie te delen en toe te lichten. Hier volgen onze belangrijkste reacties bij de agendapunten van de gemeenteraad van april 2017. De agenda en verslagen van de gemeenteraad kan u steeds raadplegen op https://www.aalst.be/stadsbestuur/samenstelling/gemeenteraad?datum=25-04...​

Openbaarheid van bestuur 

Groen...

Big Jump is een Europese actie om de eis voor gezonde, propere rivieren kracht bij te zetten.
In Aalst maken vele tientallen bekende en minder bekende mensen graag hun Grote Plons, al dan niet verkleed. Ambiance verzekerd !

​Spring mee in het water om 15u aan de Jachthaven van Aalst.
 

Een boeiende en gevarieerde wandeltocht naar Aalsterse plekken met een belangrijke betekenis voor het milieu- en natuurbeleid. Meer info volgt later, maar hou deze dag alvast vrij!

 

CETA en TTIP ? Nog nooit van gehoord?

Heb je wel iets gehoord over deze zogenaamde vrijhandelsverdragen, maar je wil meer te weten komen, rond de verschillende onderwerpen waarover ze gaan?
Je hebt vooral veel vragen, gezien de tegengestelde berichten in de media?

Dan ben je bij ons op het goede adres!
Kom naar onze boekvoorstelling met debat op 16 mei , in LDC De...

Tijdens de gemeenteraad van februari keurde de meerderheid een erg zwak Gemeentelijke Actieplan Sociaal Wonen  (GASW). Van Groen kreeg dit plan een duidelijke nee-stem.

Niet omdat Groen tegen een actief sociaal woonbeleid is, maar omdat de Aalstenaar veel meer verdient, aldus Andreas Verleysen.  Wat nu voorligt schiet duidelijk tekort en komt niet tegemoet aan de noden van de...

Fatma Yildiz, gemeenteraadslid voor Groen In Aalst roept n.a.v. het Turkse referendum op tot dialoog en hoopt dat ook de nee-stemmers van het referendum in Turkije gerespecteerd worden. Voor de Turkse Belgen heeft ze ook nog een boodschap: Kijk niet alleen naar Turkije maar informeer je ook over de politiek in België. Interview door TV-Oost.

Pagina's