Wie wint de Groene Pluim?

Wie verdient de Groene Pluim 2018?

De Warme Meente
Red De Molenkouter
Shelter
Ruilwinkel Weg & Weer
Zonder Honger naar Bed Aalst

make a quiz

Politiehervorming Aalst: the sky is the limit

De Aalsterse politiehervorming werd op dinsdag 27 juni onverwachts ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Van veel overleg met de politieke minderheid is geen sprake geweest. Na de voorstelling van het programma voor 2025 was er geen verdere mogelijkheid tot discussie of bijsturing.

Het resultaat: een peperdure en zeer discutabele uitbreiding van het Aalsterse politiekorps, waarbij vooral volgende elementen opvallen:

  • Het creëren van een heel regiment aan directeurs, adviseurs, commissarissen
  • Een autonoom en one issue “terreurbestrijdingskorps”, 21 (!) man sterk
  • Aankoop van peperdure uitrustingen
  • Pas na 2020 aanvullen van de basispolitiezorg: extra wijkpolitie en inspecteurs interventie komen er pas binnen een jaar of 5. Het prijskaartje: op het einde van de rit, alleen al aan personeelskosten, 10.000.000 euro EXTRA uitgaven PER JAAR.

 

Groen bedankt voor deze onevenwichtige versterking van de lokale politie: op de eerste plaats investeren in een dure top, pas op de laatste plaats komt het “gewone” blauw op straat. Net nu preventie en vroegtijdige opsporing meer inspanning vereisen, begint men met dure topbenoemingen.

Deze meerderheid zet daarmee haar bestuursstijl door. Ze zendt opnieuw de factuur door naar de volgende bestuursploeg. Net als met het NAC, het evenementencomplex en andere grote verfraaiingsprojecten.

Daarom heeft Groen, die nochtans akkoord ging met meer mensen voor de basispolitiezorg, deze politiehervorming NIET goedgekeurd. Groen vraagt een uitbreiding van het aantal wijkinspecteurs en inspecteurs interventie. Een politie die dicht bij de mensen staat.  

Andreas Verleysen
Fractievoorzitter Groen Aalst

Tags: